Bir önceki/Geri pexels-rdne-stock-project-6692048

Tedarik zinciriniz 2024 Çin Yeni Yılı için hazır mı ?

Çin Yeni Yılında (CNY) fabrikaların kapatılmasının küresel tedarik zinciri üzerinde derin etkisi var. Bu dönem içinde üretim yavaşlıyor, operasyonlar ve kapasite sınırlı oluyor, gemi ve havayollarının programları aksıyor ve nakliyelerde transit süreler uzuyor , bu da tedarik zincirinde önemli kesintilere yol açıyor.

Bahar Şenliği ve Ay Yeni Yılı olarak da adlandırılan Çin Yeni Yılı, Çin'deki en önemli geleneksel festivaldir. Bu süre zarfında, birçok kuşaktan oluşan aileler bir araya gelecek ve nadir bir yeniden bir araya gelme zamanının tadını çıkaracaklar. Yedi günlük bir ulusal bayram olmasına rağmen, birçok kişi seyahatlerini önceden ayarlıyor ve uzakta olsalar bile sıklıkla memleketlerine dönüyor.

2024'te CNY ne zaman?

Çin Yeni Yılı 2024, Ejderha Yılı'dır.

2024 yılında Çin Yeni Yılı'nın resmi tarihi 10 Şubat'tır. Resmi tatil 10 Şubat'tan 17 Şubat'a kadar bir hafta sürecektir.

İnsanlar 9 Şubat'ta büyük bir Yılbaşı Gecesi yemeği için bir araya gelecek ve bazıları kutlamalara 24 Şubat'taki Fener Festivali'ne kadar devam edecek.

2024 Çin Yeni Yılı tatilinin önemli tarihleri:

2024 Çin Yeni Yılı Arifesi: 9 Şubat 2024

2024 Çin Yeni Yılı: 10 Şubat 2024

2024 Çin Bahar Fener Festivali: 24 Şubat 2024

2024 Çin Yeni Yılı Tatili: 10 Şubat 2024 - 17 Şubat 2024
 

CNY tedarik zincirini nasıl etkileyecek?

Çin Yeni Yılı, gecikmelere ve artan maliyetlere neden olarak tedarik zincirinizi etkileyecek önemli tatil mevsimlerinden biridir.

Burada 2024 Çin Yeni Yılı'nın zaman çizelgesine bir göz atabilirsiniz:

CNY2024_timeline_infographic.svg

Üretimin  yavaşlamasının etkileri: 

Çin Yeni Yılı kutlaması yalnızca bir hafta sürse de fabrikalar genellikle 2-4 hafta önceden kapanıyor, bu da fiili üretimin muhtemelen Ocak ortasında duracağı anlamına geliyor.

Tatilden önceki son teslim tarihini karşılamak için fabrikalar genellikle işçilerden ürünleri üretmek için hızlanmalarını ve acele etmelerini ister. Sonuç olarak acele etmenin getirdiği kalite sorunları dikkate alınmalıdır.


Bayram öncesi uluslararası nakliyeye olan yoğun talep

Dünya çapındaki şirketler mallarını tatilden önce Çin'den çıkarmaya çalışırken, Çin'deki büyük limanlar nakliyede zirve bekleyecek.

Talepteki artış, konteyner ve gemi sıkıntısına yol açacak, bu da nakliye maliyetlerinin ve işlem süresinin artmasına neden olacak.

Transit sürelerdeki gecikmeler

Limanlardaki yoğunluk nedeniyle teslimat süresinin uzaması ve beklenmedik iptaller yaşanması mümkündür.

Ayrıca bu yıl Kızıldeniz krizi nedeniyle daha da zorlu geçebilir. Konteyner taşıyıcıları, Ümit Burnu çevresindeki genişletilmiş rotayı kullanarak gemilerin rotasını değiştirmeye devam ediyor, bu da transit süresini daha da artıracak.

Gönderim gecikmesi riskini en aza indirmenin yolları:

Önceden gönderin;

Diğer ulaşım alternatiflerini seçin;

Daha az sıkışıklığın olduğu limanları düşünün;

Birden fazla konteyner türü ve taşıyıcının seçilmesi;

Hazırlıklı olmak 

Önceden plan yapın ve hazırlanın, envanterinizi takip edip iyileştirin ve tedarikçilerinizle yakın iletişim halinde kalın; bunlar, yılın büyük tatil sezonunda sorunsuz bir tedarik zinciri sağlamanın anahtarıdır.

Bazen malların yurt dışındaki hareketini kontrol etmek zordur, ancak güvenilir ve becerikli bir lojistik ortağı bu engellerin üstesinden gelecektir.

Asya'daki özel ekibimiz, malların konteynerlere uygun koşullarda yüklendiğinden emin olmanıza yardımcı olacaktır.

Bizimle iletişime geçin 

Mevcut müşteriler için - gönderiniz hakkında herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa lütfen ColliCare'deki iletişim kişinizle iletişim halinde olun.

Potansiyel müşteriler için - daha fazla bilgiye veya yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN.