Bir önceki/Geri china-holiday

2023 Altın Hafta tatilleri için tedarik zincirinizi hazırlayın

Sonbahar Festivali, 29 Eylül tarihinde kutlanacak ve Ulusal Bayram ,Altın Hafta ile birleşecek, Çin'de 29 Eylül'den 06 Ekim'e kadar sürecek 8 günlük bir tatil demektir.
Çoğu işletme ve fabrika kapalı olacak, bu da üretimin duracağı anlamına geliyor.

Çin'de 2023 Altın Hafta tatili

Bu yıl, Sonbahar Festivali 29 Eylül tarihine denk geliyor ve Milli Gün, Altın Hafta ile birleşerek 29 Eylül'den 6 Ekim'e kadar süren uzun 8 günlük bir tatil oluşturuyor.
Haftalık tatil boyunca çoğu işletme ve fabrika kapalı olacak, bu da üretimin tamamen duracağı anlamına geliyor.
Havalimanları ve limanlar azaltılmış işgücüyle faaliyet gösterecek. Gümrük ofisleri genellikle 1-3 Ekim tarihleri arasında kapalı olacak.
ColliCare Çin gibi birçok işletme, Altın Hafta sırasında kapalı olacak ve normal işlerine 7 Ekim'de devam edecek.

Altın Hafta tatili tedarik zincirinizi nasıl etkiler?

Çin, en büyük üretim ülkelerinden biri olup, üretim hacminin düşmesi küresel tedarik zincirini etkiler. Tatil süresince işçiler memleketlerine dönebilir ve bazı kişiler izinlerini uzatabilir, bu da sınırlı işgücü ile çalışan fabrikaların resmi tatil sona erdiğinde tam kapasitede çalışamayabileceği anlamına gelir.
Bunun yanı sıra, birçok şirket ürünlerini halk tatilleri öncesinde Çin'den göndermeye hız verdiğinden, bu ani bir talep artışına neden olur, bu da taşıma kapasitesinin sınırlı olmasına ve taşıyıcıların Peak Season Surcharge (PSS) arayışına girmesine yol açar.
 

Tedarik zinciriniz üzerindeki negatif etkileri nasıl hazırlanarak ve en aza indirebilirim?

Şartlara uygun bir planlama, tedarik zincirinizin devamlılığını artırmaya yardımcı olur.
•   Çinli tedarikçilerinizle Altın Hafta sırasındaki üretim takvimlerini ve planlanmış tatilleri için önceden iletişim kurun.
•   Altın Hafta ve sonrasındaki dönem için envanter seviyelerinizi anlamak ve talebi tahmin etmek önemlidir. Üretim yavaşlaması ve potansiyel sevkiyat gecikmeleri sırasında kullanılabilirliği sağlamak için kritik ürünleri stoklamak gereklidir.

 

Önceden rezervasyon yapın

Önceden rezervasyon yapmak, gemideki yerinizi ve malzemelerinizin zamanında gelmesini sağlayabilir. Ayrıca maliyet planlamasına da yardımcı olur.

İletişime geçin

Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, lütfen talebinize uygun etkili bir lojistik planı oluşturmanıza yardımcı olacak ColliCare ile iletişime geçin.