Bir önceki/Geri road

Avrupa Birliği’ndeki profesyonel sürücülerin dinlenme koşullarına ilişkin yeni kurallar

Yeni kurallar, haftalık dinlenme sürelerini ve bu sürelerin kullanılma şekillerini düzenlemektedir. Normal haftalık dinlenme süreleri ve daha önce kısaltılarak kullanılan haftalık dinlenme sürelerini telafi etmek amacıyla verilen, en az 45 saatlik haftalık dinlenme süreleri araçta kullanılmayacaktır. Bu dinlenme süresi, uyku ve hijyen açısından yeterli koşullara sahip uygun bir konaklama tesisinde geçirilecektir.

Kurallar, hem yurt içi hem de yurt dışı kara yolu taşımacılığı için geçerlidir.

Bu kurallar, taşımacılık firmaları ve müşterileri için eskiye kıyasla esnekliği düşürecektir. Ayrıca AB içerisinde yapılan kara yolu taşımacılığının maliyetleri ve koşulları da bu kurallardan etkilenecektir. Bu kuralların gerçek hayatta nasıl uygulanacağına dair hâlâ cevaplanmamış pek çok soru var, ancak sonbahar döneminde daha fazla açıklama yapılması bekleniyor. Bu değişikliklerin kısa sürede hayat geçirilmesini zorlaştıran altyapı kaynaklı bazı sorunlar bulunmaktadır.

Uzun vadeli bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde bu yeni kurallar ve daha önce bildirilen diğer kurallar, Avrupa’daki kara yolu taşımacılığını ciddi düzeyde etkileyecektir.

 

Bu da tüm profesyonel kamyon şoförleri için olumlu bir dönüm noktasıdır. Bu meslek grubunda çalışanlar, pek çok durumda kötü çalışma koşullarına maruz kalmaktadır.

 

Buradaki içerikten daha fazla bilgi edinebilir, soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz.

roadtrain
truck
Vestby, Norway.
Road