Bir önceki/Geri Green leafs

Deniz ve karayolu taşımacılığında ek ücretlerde artış

1 Aralık 2023'ten itibaren Avrupa'da deniz taşımacılığı, Almanya'da ise karayolu taşımacılığında ek ücretlerde artış yaşanacak.

Almanya geçiş ücreti oranlarındaki (MAUT) değişiklikler 1 Aralık 2023'ten itibaren uygulanıyor. Eş zamanlı olarak, Ocak 2024'ten itibaren Avrupa Birliği'nin Emisyon Ticaret Sistemi (AB ETS), AB limanlarına giriş sırasında oluşan CO2 emisyonlarını da içerecek şekilde bir genişletmeye tabi tutulacak. Bu gelişme deniz taşımacılığı müşterileri için finansal sonuçlar doğurmaktadır.

İklim değişikliğiyle mücadele amacıyla 2005 yılında kurulan bir emisyon üst sınırı ve ticaret sistemi olan AB ETS, artık kapsamını genişletiyor. Başlangıçta CO2 emisyonlarını hedefleyen bu sistem, 2026 yılında dahil edilmeleri planlanana kadar metan ve NOX emisyonlarını hariç tutuyor. AB ETS, AB dışındaki yolculuklardan kaynaklanan emisyonların %50'sini ve AB limanları arasındaki ve AB limanları içindeki emisyonların %100'ünü kapsıyor.

Müşteriler bu emisyon düzenlemelerine bağlı olarak ek ücrete tabi olacaktır. Ekibimiz maliyet sonuçlarını aktif olarak değerlendiriyor ve derhal ayrıntılı bilgi sağlayacaktır. Değerli ortaklarımızı operasyonel değişiklikler hakkında bilgilendirmeyi amaçlayarak şeffaflığa öncelik veriyoruz. Daha fazla soru veya bilgi için özel müşteri hizmetleri ekibimiz size yardımcı olmaya hazırdır.

AB ETS hakkında daha fazla ayrıntı için Avrupa Birliği'nin web sitesini inceleyebilirsiniz.

https://climate.ec.europa.eu/eu-action/transport/reducing-emissions-shipping-sector_en

MAUT'taki değişiklikler hakkında daha fazla ayrıntı için:

https://www.collicare.no/en/about-collicare/news/new-toll-collect-truck-toll-rates-with-co2-emissions-tax