Bir önceki/Geri CC Truck in the night

Yeni Toll Collect kamyon geçiş ücretleri, CO2 emisyon vergisi ile birlikte.

Almanya'da 2024 için yeni Toll Collect kamyon geçiş ücretleri, şimdi CO2 emisyon vergisi içeriyor. Yeni geçiş ücretleri, Aralık 2023 ve Temmuz 2024 tarihlerinde değiştirilmesi planlanıyor.

1 Aralık 2023 tarihinden itibaren Almanya Ulaştırma Bakanlığı, federal hükümetin "Kara Yolu Geçiş Ücreti Yönetmeliği Üçüncü Değişiklik Programı"na uygun olarak karayolu taşımacılığı ile ilgili CO2 emisyonlarına yönelik yeni bir geçiş ücret sistemi önermiştir. Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı (BMDV), hükümet koalisyonu ile bir anlaşmanın bir parçası olarak büyük kargo araçları için yol geçiş ücretlerini ton başına 200 Euro artırmayı planlamaktadır.

Şu an Almanya'ya seyahat eden veya Almanya'dan geçen taşıma şirketleri, altyapı vergisi, gürültü vergisi ve hava kirliliği vergisi ödemek zorundadır. Yeni geçiş ücretleri sistemi ile CO2 emisyonları vergisi ek olarak ödenmelidir.

Ayrıca, 3,5 tonun üzerindeki araçlar 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçiş ücreti ödemek zorunda olacaklar. Aynı geçiş ücreti sistemi tüm bileşenlerle (altyapı, gürültü kirliliği, hava kirliliği ve yeni CO2 emisyonları) uygulanacaktır.

Fiyat değişiklikleri, 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren uygulanacaktır.

Camilla Skjervold

Camilla Skjervold

CMO - Chief Marketing Officer